2015. október 26., hétfő

Digital Divas 2015 beszámoló


Nagy örömmel és várakozással érkeztem a Cosmopolitan és az Avon által szervezett Digital Divas rendezvényre. Már belépéskor kedves hostess lányok fogadtak, kaptunk kis nyakba akasztható névkártyát és máris isteni finom kávéval kínáltak a bejárattól nem mesze. Fél tíz körül is elég sokan voltak, nagyon jó volt látni élőben is a bloggereket, sok-sok ismerős arc tűnt fel. Több információs stand is volt, ahol érdeklődhettünk az adott termék/szolgáltatás iránt, volt ahol apró meglepetéssel is kedveskedtek, pl. a Coca Cola standnál saját arcképes palackot készítettek :) A tízkor kezdődő előadásokig ilyen kis grasszálással, kávézással, aprósütizéssel, ismerkedéssel lehetett elütni az időt. Volt egy szuper fotós stand is, ahol tiarával és szalaggal lehetett fényképezkedni, remek ötlet! A másik kedves meglepetés az idézetes fal volt, különböző bloggerek soraival.









Aztán bevonultunk a terembe és kezdetét vette az előadás sorozat, ahol egyetlen percre sem lehetett unatkozni. Már a műsorvezetővel sikerült megalapozni a jó hangulatot, amikor Lilu felment a színpadra egyből hallottam a hátam mögül:

"Jaj de jó, imádom a Lilut!!"



Valóban nagyon profi és igazán kedves műsorvezető, ráadásul minden beszélgetésnél tényleg őszintén érdeklődő és mindenkivel megtalálja a közös hangot, egy percre sem veszíti el a kontaktot sem az interjúalanyokkal sem a nézőkkel, egy igazi vibráló jelenség! Először ő és a Cosmopolitan főszerkesztője a szintén elragadó Sabján Johanna köszöntöttek minket, majd Bihari Viktória azaz Viku következett aki a Tékasztorik bloggal futott be, mellesleg stand upos és a Be Social kretív igazgatója ( az egyik legismertebb itthoni közösségi média szolgáltatásokat kínáló cég ) - egy kis hasznos info: a Be Social blogján remek marketing tippeket is találhattok Fb, Insta és eyéb vonalon. 

Viku nagy kedvencem és nagyon tetszett az előadása - Milyen egy trendi blog 2015-ben? - jó tippeket kaptunk tőle mindezt humorral és könnyedséggel tálalva. Nagyon ajánlom a Facebook oldalát, én már régóta követem egyszerre síró és mulatós és beszólós - szenzációs, na. Olyan szépen és magától értetődően őszinte hogy az mindenkit levesz a lábáról, üdítően póz- és mesterkéltség mentes írások, velejéig életízűek.

Majd Parádi Gabi a Pumpkin Paradise bloggere beszélt arról alaposan és jól érezhetően segítő szándékkal, hogy mennyibe kerül egy blog elindítása. Ő utalt a szívességbankokra  is, és teljesen egyetértek vele, igenis merjünk segítséget kérni akár barátoktól, családtagoktól akár teljesen idegenektől is a helyi közösségben - keressetek rá a közeletekben ilyesmire, és ha nektek is van olyan szolgáltatásotok vagy szaktudásotok amit fel tudtok ajánlani akkor ti is kérhettek segítséget - fotó, design, weblapok, bármi amire szükségetek van és amire találtok szakembert a szívességbankon belül.

Aztán ugyanebben a témában egy kerekasztal beszélgetés következett az alábbi résztvevőkkel:


  • Szűcs Ádám - Egy nap a városban ( szintén egy kedvencem ez a blog )
  • Márk Szonja - Édesem blog
  • Travellina blog

Ők is nagyon közérthetően és egyértelműen járták körül a témát, beszéltek szponzorokról, a közösségi média erejéről, hitelességről.

Aztán Lilu felkonferált egy tündéri srácot, Bánki Benit aki a 2015-ös Ki Mit Tube nyertese. A fiatal slammer egy haláli előadást alkotott direkt ennek a közönségnek, nagyon tetszett, mindenki imádta - majd vele következett egy rövid beszélgetés. Tünemény volt!! :) Itt találjátok a Ki Mit Tube videóit.

Utána Bodrogi András YouTube szakértő előadása következett - Hogyan legyél sikeres a YouTube-on? - tőle is hasznos infókat tudhattunk meg, példákkal kísérve - bemutatta az összes funkciót amit használhatunk arra hogy egységesebb legyen a YouTube csatornánk. Ő egyébként elképesztő profin és othhonosan mozog a témában, igazi nagyágyú, érdemes körülnézni a honlapján.

Aztán az ebédszünet következett, csodás volt a kínálat, mindenre és mindenkire gondoltak, volt ott a salátáktól és könnyű halételektől kezdve a tartalmasabb kajákig minden, sajttál, minisütik, üdítők, megintkávé, teák...





Aztán ismét beültünk a terembe és Takács Nóra következett a Hogyan legyek jó nő arca, készítője, szépségszakértő, műsorvezető, aki az operatőrét is elhozta és bevezettek minket egy beauty videó készítésének rejtelmeibe. Mindketten nagyon szimpatikusak voltak :)



Aztán egy ugyancsak érdekes előadás következett, az Avon jogásza, Dr. Csécsei Roland ( nemcsak okos, de igazi eye candy is :)) beszélt nekünk arról, hogy miről van jogunk blogolni. Szuper interaktív előadás volt, bevonta  a közönséget is és rengeteg mindent megtudtunk az eddigi szürke vagy homályos blog körüli jogi témákban is. Az ő előadása után volt a legtöbb kérdés és mindenre abszolút türelmesen és profin válaszolt.

Hopp, itt kell megjegyeznem azt is, ha valaki esetleg látja magát a fényképeimen, de ennek nem örül és szeretné ha levenném akkor írjon egy mailt és természetesen azonnal eltávolítom...! :)



Ezután egy több szempontból lenyűgöző kerekasztal beszélgetés kezdődött Festyvel, Viával az Urban Eve bloggerével, Bartos Anitával a Lavandante bloggerével és Bauer Évivel a Krémmániától. Már a téma is húsbavágóan érdekes volt, hogy mennyit lehet keresni a blogolással? Mindegyik blogger más szempontból volt érdekes, mind speciális helyzetben vannak. Festy igazi self made sztárblogger akinek a profizmusa és a kemény munkába vetett hite lehengerlő volt, akárcsak a nyíltsága. Bauer Évi nagyon édes volt és beszélt arról, hogy mindenki azt hitte hogy egy egész csapat dolgozik a blogon, holott mindvégig ketten csinálták és nemrég a kemény munkának meg is lett az eredménye ma már gyakorlatilag fizetésért blogol :) Bartos Anita pedig arról számolt be, hogyan tudja összeegyeztetni a blogolást a főállásával mint az Avon PR koordinátora. Viának meg nagyon örültem, mert régóta olvasom az Urban Eve blogot és őszintén szólva a blogolásba is az ő könyvének elolvasása közben kezdtem, kellő ösztönzést és inspirációt adott hogy végre belevágjak egy ideje dédelgetett álom megvalósításába. Aztán sajnos ezután már el kellett jönnöm, pedig úgy maradtam volna, de majd legközelebb máshogy szervezem a napom, hogy végig maradhassak. Szuper volt! 



Távozáskor még egy táskában kaptam ajándékokat is, nagyon kedves gesztus, ezúton is köszönöm szépen:



2 megjegyzés:

  1. Jaaaaj de aranyos vagy, tök jól esik ám, hogy cukinak láttál :) Köszi, hogy leírtad! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát de komolyan, neked az egész aurád egy nagy cukiság :)) Szerintem mindenki annak látott :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...