2020. április 28., kedd

Manikűr otthon 7 lépésben
Én nagyon szívesen készítem el otthon a manikűrömet, de általában kevés időm van rá. Viszont ha nekiállok, akkor szeretem alaposan, gondosan elvégezni. Hosszasan válogatok a körömlakkok között, mindent előkészítek és nekilátok, lehetőség szerint teljes nyugalomban. 

Ezek a lépések a végeredményt igazán tökéletessé teszik, pláne ha a megfelelő termékeket, eszközöket használjuk.1. körömágybőr eltávolítása


Nálam mindig ez az első lépés, mert sokkal szebb lesz a körmöm, ha eltávolítom a felesleges körömágybőrt, így a lakkozás is jobban sikerül. Mutatom a kedvenc termékeimet is hozzá:
Ez az Eveline körömágybőr eltávolító krém kedvező áron kapható és tökéletesen megfelel a célnak. Felvitel után 15 másodperc hatóidő után egy megfelelő eszközzel szinte pillanatok alatt eltávolítható a körömre ránőtt bőr.
Általában ilyen fa pálcikákat használok erre a célra, nekem tökéletesen megfelel. 1.190 Ft
2. reszelés


A körmömet én mindig üveg reszelővel formázom, mert szerintem ezzel lehet a legszebben dolgozni.


Magnum üveg körömreszelő, 1.390 Ft
3. polírozás


A formázás után a köröm felszínét polírozni szoktam, hogy kiegyenlítsem és fényesítsem, önmagában ezzel a lépéssel már szép eredményt lehet elérni és sokkal ápoltabbnak tűnnek tőle a körmök.Diva&Nice Cosmetics polírozó 550 Ft

4. alapozó lakkAz alapozó lakk elengedhetetlen lépés, hiszen egyrészt segít kiegyenlíteni a körömfelszínt, másrészt jobban tapad rá a színes réteg is, egyúttal védi is a körmöket az elszíneződéstől.

Egyik kedvencem a Sally Hansen Double Duty, ami ugyan alapozó és fedőlakként is funkcionál, de én mégis inkább csak alapnak szoktam használni.
A Makeup Revolution Prep&Glow már önmagában is nagyon szép körmöket eredményez, alapozó lakknak szuper


5. színRengeteg kedvencem van, nagyon nehéz párat kiemelni, de a Nails Inc lakkok például nagyon közel állnak a szívemhez. Magas minőségű, tartós, különleges színek:
Nails Inc Gel Effect - Baker Street, 5.590 Ft

A Sally Hansen Miracle Gel lakkok szintén nagy kedvenceim, 2.100 Ft
A Barry M lakkokat is nagyon kedvelem, ez a szín például kimondottan bejönne így tavaszra. Árnyalat: Cranberry


6. fedőlakk


A fedőlakk szintén a legfontosabb lépések közé tartozik, mert ez ad egy plusz védőréteget, fényt, szebb és tartósabb lesz a manikűr tőle. 


Az Artdeco Ultra Quick Dry To Coat segít időt spórolni mert 1 perc alatt megszárad

A Sally Hansen Miracle Gel Top Coat segít létrehozni a gél lakk hatást az utolsó réteggel is

7. körömápoló olaj, balzsam és kézkrémMiután megszáradt a körömlakk szeretek körömágybőr ápoló olajat masszírozni a körmökbe óvatosan, ezzel tényleg tökéletesnek érzem a manikűrt. A Makeup Revolution Good Vibes körömápoló olaj tökéletesen megfelel a célnak, nagyon jó száraz bőrre
Ha olaj helyett mégis balzsamot szeretnék használni akkor csak a Burt's Bees Lemon Butter körömágybőr ápolót, ez isteni, imádom.


Végül az egészet egy kézkrémmel fejezem be, szintén nehéz választani a sok kedvencem közül:Ár/érték arányban csodálatos a Ziaja Avocado Oil krém, de muszáj megjegyeznem hogy kókuszillata van, amire nem sok mindenből lehet következtetni :) 690 Ft
Yope kézkrém pedig mindig van itthon, egyszerűen odavagyok érte, a kedvencem a Tea and Mint. 3.790 Ft
Ebből a CeraVe kézkrémből is már a sokadik tubussal használok el, nagyon szeretem. 1.620 FtA termékeket a Notino kínálatából válogattam.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...