2013. július 22., hétfő

Az édes élet kellékei - Hallgassunk zenét!


A felüdülés nem feltétlenül jelenti ugyanazt mindenkinek. Van aki attól kapcsol ki ha felmászik egy sziklára, van aki attól hogy főzőcskézik, mások attól ha olvasnak vagy sétálnak egy nagyot. Mégis úgy gondolom vannak olyan apróságok, körítések, amik fel tudják dobni a mindennapokat, amik egyszerűen édesebbé teszik az életet. Én a magam részéről azokat szeretném ajánlani amik nekem beváltak. Olyasmiket amik még kerekebbé tesznek egy amúgy is szép napot vagy amik gyógyírként szolgálnak egy borúsabb napon. 


Én sokféle zenét szeretek és rengeteg helyzetet el tudok képzelni amit még különlegesebbé tud tenni egy kis muzsika. Vacsora otthon kettesben, lazulás egyedül, egy nagy séta, főzés, takarítás, bármilyen testedzés. Persze ez nem jelenti azt hogy állandóan szólnia kell valaminek a háttérben de néha annyira felteszi az i-re a pontot! Manapság meg egyszerűen karnyújtásnyira van. Régen a kintornásra, összejövetelekre, mulatságokra kellett várni hogy az ember zenét hallgasson, manapság meg minden héten másik koncertre lehet menni, otthon meg több olyan eszköz is rendelkezésünkre áll amivel azonnal hozzájutunk. Miért ne élnénk vele amikor csak jólesik?



A kedvenc lemezeinken vagy zenecsatornákon, rádiókon kívül még egyéb lehetőségek is vannak Nekem az egyik kedvencem a mixcloud.com weboldal, ahol a felhasználók saját playlisteket állítanak össze, nekünk csak böngésznünk és keresgélnünk kell és máris hallgathatjuk a fél-egy órás összeállításokat az általunk kedvelt stílusban. Lehet előadóra is keresni, jó eséllyel bejön nekünk a válogatás ha a kedvenc zenészünk is szerepel rajta. A hátránya csak annyi, hogy némelyik mixcloudos főleg a dj-k sok esetben beledumálnak a számok közé amire nem feltétlenül vágyunk, de ilyenkor legfeljebb keresünk másikat. Tényleg rengeteg stílusban kereshetünk, ha a fő kategóriákban nem találjuk meg amit szeretnénk akkor a keresőbe írjuk be amire vágyunk, pl. electro swingre nekem többek között ezt a pöpec válogatást is kidobta.



Aztán van itt még egy érdekes kezdeményezés, a stereomood.com , ahol rákattintunk az éppen aktuális hangulatunkra vagy tevékenységünkre és egyből annak megfelelő zenét hallgathatunk. Itt úgy veszem észre rengeteg a kevésbé ismert előadó, de pont ezért kincsekre lehet bukkanni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...