2015. január 10., szombat

Vasárnapi finomság - Kakaós-csokis pöfeteg




Ez az a süti amit tényleg csak úgy lehet elkészíteni hogy az embernek az összes ujja csokisragacsos lesz :) 



Jobb híján kakaós-csokis pöfetegnek neveztem el, de nyilván többféle néven és többféle verzióban létezik ez a finomság. Borzasztó gyorsan elkészül, összeállítással, sütéssel együtt max. 25 perc.

10 dkg sima liszt
5 dkg zabpehelyliszt
5 dkg kakópor
4 dkg étcsoki
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
15 dkg kókuszcukor ( vagy 5 dkg barnacukorés 10 dkg nyírfacukor )
5 dkg vaj ( vagy 5 dkg kókuszzsír )
két tojás
porcukor a beforgatáshoz

A liszteket, kakaót, sót, sütőport elkeverem. A tojásokat felverem a cukorral. A vajat megolvasztom a csokival. A liszthez adom az olvasztott vajat és csokit, majd hozzáöntöm a tojásos keveréket is és elkeverem. Kicsit ragacsos masszát kapunk. Egy tányérba porcukrot öntünk, a ragacsból megformázunk egy kis gombóc jellegű darabkát és nyomban porcukorba forgatjuk majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ezt folytatjuk amíg el nem fogy a massza. Egymástól egy kis távolságra, mert megnőnek és kicsit terülnek is. 200 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Majd kivesszük, még akkor is ha puhának tűnik, mert hűlés közben meg fog szilárdulni. Ha tovább sütjük, túl száraz lesz.

Csinálhatjuk csak sima liszttel és cukorral, akkor lehet hogy kívül ropogósabb és belül ragacsosabb lesz, de így is nagyon finom volt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...