2016. október 24., hétfő

8 gyönyörű őszi kirándulóhely itthon


  • Őrség
Ősszel az egyik legszebb környék: gyönyörű erdők, elbűvölő falvak, szépséges tavak, gasztronómiai különlegességek, virágzó kézművesség. Kóstoljátok meg a finom őrségi tökmagolajat, tegyetek egy túrát a gombákkal és lehullott őszi falevelekkel borított erdei utakon, ha szerencsétek van, a zavartalan nyugalmú környéken állatokat is megfigyelhettek: őzeket, szarvasokat, ragadozó madarakat. Mindenképp javaslom, hogy nézzétek meg a Veleméri Szentháromság-templomot és a Hársas-tavat Szentgotthárd mellett, de az őrségi termelői piacot sem érdemes kihagyni Őriszentpéteren szombatonként ( kicsit nehéz megtalálni, mert elég apró táblán tüntetik fel, de kb. a gyógyszertárral szemben a gazdabolt mellett van egy bejárat a sportpályához, amellett szokták megrendezni )

Tipp: Kosbor Panzió, Magyarszombatfa - elképesztő színvonal és gyönyörű szobák, körülötte hatalmas és szépséges birtok, lehetetlen nem kikapcsolódni itt, csodálatos! Tényleg csak ajánlani tudom, minden apró részlet gyönyörködtet és az ételek és italok is felejthetetlenek. 


Kép: Kosbor Panzió FB

  • Mátra
Első szívbemarkoló élményem az őszi tájjal kapcsolatban a Mátrában történt, hosszú évekkel ezelőtt és azonnal beleszerettem mindenbe. Az erdő csendje, a gyönyörű kilátás, a ködbe burkolt fák látványa egy életre elvarázsolt. Nem is hittem el, hogy lehet valami ilyen gyönyörű! Aki igazi komoly és méltóságteljes erdőket akar látni, velejéig őszben, az október végén vagy november elején látogasson el ide.

Tipp: a Lifestyle Hotel Mátra gyönyörű elhelyezkedése tökéletes kiinduló hely a Mátra felfedezéséhez és a wellness részlege is kellemes kikapcsolódást nyújt. Például gyalog, erdeit utakon el lehet innen jutni Sástóra is, ahol a kilátóból gyönyörű látvány tárul elénk, a tónál pedig csónakázni is lehet, de a Kékestető sincs messze.


Kép: Lifestyle Hotel

  • Bakony
A Bakony közkedvelt őszi kirándulóhely, a Cuha patak mentén található a legnépszerűbb túraútvonal, kezdő túrázóknak is ajánlott. Akár vonattal is el lehet jutni ide, Porva-Csesznek vasútállomástól egy könnyű 7 km-es túra vezet Vinyére a Cuha-völgyben, ahol kis feltöltődés után vissza lehet sétálni a vasútállomásra, gyerekekkel is könnyen bejárható.

Tipp: Kőpince Vendégház, Vinye - finom ételek, kedves vendéglátás, szép környezet


Kép: Kőpince Vendégház FB


  • Gemenc
A Gemenci erdő Magyarország legnagyobb ártéri erdeje, óriási vadállománnyal így szinte el sem kerülhetjük hogy legalább messziről ne lássunk mondjuk egy szarvast.

Tipp: Erdei kisvasúttal is felfedezhetjük a környéket, Pörbölytől és Keserűstől indul.



Kép: turizmus.gemenczrt.hu

  • Balaton-felvidék

Ez a táj mindig közel áll a szívemhez, de szerintem a Hegyestűről ősszel körülnézni, látni a színes erdőket, a tanúhegyeket és a Balatont felejthetetlen élmény! Ha már ott jártok érdemes megnézni Szentbékkállán a Kőtengert, vagy egyszerűen csak átbicajozni Kővágóőrsről Köveskálra - a legszebb út!

Tipp: Nagyon sok helyen ettem már a környéken, volt amiben csalódtam ( Kővirág ) de a múltkor felfedeztünk egy új helyet ahol tökéletes ételek és kedves kiszolgálás fogadott. A Káli Gourmet Bistro & Delicatesse tökéletes helyen fekszik, remek parkolója van, kellemes terasza és vásárolni is lehet kézműves gasztro ajándékokat, borokat, különlegességeket.



Kép: Káli Gourmet FB



  • Fertő tó környéke
A Fertő tó környéke igazi vízimadár-paradicsom, és közkedvelt kerékpáros kirándulóhely. A Világörökség része, vadregényes és szemet gyönyörködtető táj.

Tipp: Fertőrákos, Ráspi Étterem és Borászat - csodás minőségű halételek, házi tészta, finom borok, különleges szörpök



  • Kőszeg és környéke
Kőszeg városa is csodás ősszel, az Alpokalja szépségeit innen kiindulva remek felfedezni! Írott-kő, Óház-kilátó, Hétforrás, Szent-Vid, Cáki pincesor - mind csodás célpontok.

Tipp: Ibrahim kávézó - keleties hangulatú kikapcsolódás a belváros szívében


Kép: hovamenjek.hu

  • Pilis
A Pilis legnépszerűbb kirándulóhelye Dobogókő, jól kiépített turistaútvonalakkal, gyönyörű és hangulatos környékkel, kezdők számára is alkalmas. A kilátókból pedig lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetünk.

Tipp: Dobogókőn nagyon kedvező áron fűthető jurtákban is lehet aludni, a fénykép annyira nem adja vissza a hangulatot de érdemes egyszer kipróbálni


Kép: dobogokojurta.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...