2014. január 23., csütörtök

100 kérdés 11-20

Folytatásos, kérdezős:

11. Hány gyermeket szeretnél, miért?

Kezdetnek egyet, aztán meglátjuk :) Bár azt jósolták nekem hogy egyszerre kettő lesz, szóval...     
( hangsúlyozom, jósnő jósolta, még nem a nőgyógyász )

12. Szereted az állatokat?

Szeretem az állatokat nagyon, és legtöbbször az állatok is szeretnek engem, főleg a kutyák. Úgy vettem észre hogy egy életnagyságú játéknak tekintenek általában ami nem vet jó fényt a tekintélyemre :) De a macskákat is szeretem, néha ha szembejön velem egy macska estefelé az utcán, alig észrevehetően biccentek neki, mert annyira méltóságteljes népség. De lenyűgöznek a madarak, még a varjak is, figyeljétek meg őket, annyira okosak és tulajdonképpen aranyosak. A többi állatról nem is beszélve, vannak édesek,  meg félelmetesen hátborzongatóak meg gyönyörűek. Egyszer alkalmam volt hozzáérni egy orrszarvú hátához, az egy maradandó pillanat volt ( állatkertben, senki ne csinálja utánam pillanat )
Ja, sajnos a kukacokat nem szeretem de ez ősi dolog, azt hiszem belénk van kódolva.

13. Mi a szubjektív véleményed a környezetszennyezésről?

Nagyon nyomasztónak tartom, hogy van egy csodálatos bolygónk és képtelenek vagyunk megbecsülni. Ráadásul a természet kizsákmányolása nemcsak napjainkban történik hanem amióta ipari méretekben űznek bármit, tehát ne gondoljuk, hogy ráérnek az utánunk jövő generációk ezzel foglalkozni. De könnyű dolgunk sincs, mert bármit vásárolunk, akár egy doboz tejet, akár egy kilincset vagy joghurtot mindnek a csomagolása egy nagy halom környezetszennyező anyag. 
Sajnos az igazán nagy  környezetet károsító műveletek magasabb szinteken dőlnek el és az egyes ember nem sokat tehet. Ezért kell legalább a minimálisat megpróbálni, még ha csak hangyányi is a nagy egészet tekintve: szelektív hulladékgyűjtés, kosár vagy saját szatyor magunkkal hurcolása, olyan boltok előnyben részesítése ahol nem csomagolnak mindent öt kiló műanyagba, autó helyett gyalog vagy bicajjal amikor lehet és vásároljunk újrahasznosított anyagból készült termékeket. Ugyanakkor vannak dolgok amikről nem tudnék lemondani mert túlságosan benne vagyok én is a fogyasztói társadalom sodrásában, talán ha az ilyen kérdések hatására többször kellene elgondolkodnom a témán, előrébb tartanék...

14. A világvége szerinted eljön?

Természetesen. Ezt inkább nem is látok neki kifejteni, mert pont most olvasok egy könyvet amiben ezen napi szinten parázik a főszereplő :)

15. Van jogsid? Ha nincs, szeretnél? Mikor?


Van jogsim, de sokkal jobban szeretek biciklizni. Sajnos annyira nem, hogy hóban, fagyban is...viszont esőben már egész jól megy.


16. Kit szeretsz a legjobban a világon, és miért? Van ilyen ember?

Ez érdekes kérdés,  azt vettem észre hogy ha sok bennünk a szeretet akkor sok embert szeretünk, egyes nagyon szeretetteljes emberek erre a kérdésre talán azt válaszolnák: Mindenkit. Ha meg kevés bennünk a szeretet akkor nemcsak hogy kevés embert szeretünk hanem olykor még magunkat sem.
Néha arról az emberről gondoljuk hogy a legjobban szeretjük aki a legtöbb örömet okozza nekünk, de lehet hogy van olyan ember aki már rég okozott nekünk örömet de bármikor közé és egy közeledő jármű elé állnánk hogy megmentsük, meg olyan is van aki már egyáltalán nem tud örömet okozni mert már nem él mégis nagyon, nagyon szeretjük...Egy biztos, ha szeretünk legalább egyvalakit az jó érzés. Ha kettőt vagy hármat az még jobb. Négy meg pláne. Minél több mindenkit szeretünk, annál jobb :) Nekünk és a többmindenkinek is.

Mennyiszer írtam már le a szeretünk szót hirtelen? Nem? De :)


17. Gyerekkorodban gyűjtöttél valamit? Ha igen mit?

Szalvétát, de bitang király szalvétákat ám! Meg matricákat talán. Meg igazán nagyon komolyan vettem a bélyeggyűjteményemet, volt vagy három vastag albumom és csipeszem meg minden.
Csesztakavicsokat, de azokat el is dobáltam.

18. Facebook avagy Tumblr? Miért?

Tumblr! Imádok elveszni a hangulatokban, képekben...Álmodozós.

Ajánlhatok néhányat? Figyelmetekbe?


http://notesondesign.tumblr.com/

http://heartsforsale.tumblr.com/
http://inspired-design.tumblr.com/
http://anythinginfrench.tumblr.com/
http://tinycinema.tumblr.com/



19. Tégy úgy mintha egy állás interjún lennél, írd le hogy viselkednél, és egy párbeszédet. Milyen ruhában jelennél meg?


Ceruzaszoknya, nem túl szűk, fehér vagy krémszínű blúz, szolid ékszerek, natúr smink, elegáns cipő. Nyugodt lennék, laza, profi, meg ilyenek:

- Mondja csak, miért jelentkezett erre az állásra?
- Hát..uh..szóval....olvastam a újságbannn..khm...meleg van itt ugye?
- Igen, meleg van, szóval?
- Hogyan kérem?
- Szóval miért jelentkezett erre az állásra?
- Hát, hogy...hogy..hát mert...kellett a pénz ugye..ja, ne! Ezt törölje! Ugye lehet törölni? Milyen szép ez az íróasztal...Szóval, hogy kibontakoztassam a képességeimet ugye, mert ennek a cégnek pont...
- Meséljen a képességeiről
- Hát......Vannak!
- Pontosabban?
- Kérhetnék egy pohár vizet?

20. Van olyan dolog amire büszke vagy? Mire?
 

Minden olyan dologra amibe belevágtam és valamelyest sikerült. Sőt már eleve a belevágásra büszke vagyok. Azt hiszem büszkeséget leginkább akkor lehet érezni ha megfutamodnál, abbahagynál, vagy bele se kezdenél és mégis véghezviszel valamit. Dolgok amiket meg mertem tenni, igen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...