2015. június 19., péntek

Heti Miegymás - 5 különleges kiránduló helyszín Magyarországon


Olyankor amikor éppen nincs időnk, lehetőségünk a világ legtávolabbi részeit felfedezni, jó ha tudjuk hogy itthon is csodálatos helyekre lehet bukkanni. Vannak itt minitoszkánák, minidzsungelek, védett és rejtett zugok, vagy épp turistajárta, de szenzációs látványosságok. Azt bírom nagyon, hogy gyakorlatilag egy-két órás autóúttal - bárhol is vagyunk - mindenképp megközelíthető egy olyan hely ahol garantáltan kiszakadunk a hétköznapokból és remek időtöltésben lesz részünk. Nyilván sokkal több szuper célpont van mint amennyit én most felsorolok, ez csak egy kis ízelítő abból, hogy mennyi lehetőség van hazánkban is.

  1. Bakonynána - Római-fürdő - Nemrég fedeztem fel ezt a helyet, pedig bizony sokat kirándultam már a Bakonyban, de itt még soha nem jártam. Majdnem olyan az egész mint kicsiben valami keleti dzsungel, zöldellő sziklákkal, vízeséssel. Lenyűgöző!


2.  Nyíregyháza - Hotel Dzsungel - Ha valaki ennél konkrétabb dzsungelre vágyik és inkább egzotikus állatok hangjára ébredne reggel, akkor ajánlom Nyíregyházán a Hotel Dzsungelt ami az Állatkert közepén van!!



3. Zselici Csillagpark - Ha inkább a Tejút érdekel és Magyarországon a lehető legjobban megfigyelhető csillagos égbolt akkor irány Zselic! Európában elsőkén a Zselici Tájvédelmi Körzet elnyerte a "Nemzeti Csillagoségbolt Park" címet. Kilátó, csillagvizsgáló, szervezett éjszakai túrák, éjszakai távcsöves bemutatók. Bővebb info: Itt



4. Hegyestű - Az egész Balaton-felvidék egy minitoszkána amúgy, de ha ezen felül valami különlegességre vágyunk akkor két helyet is tudok ajánlani. Az egyik a Hegyestű ami a leglátványosabb természeti különlegesség a környéken. Szerintem spéci pozitív energiái is vannak, de ezt semmivel nem tudom alátámasztani, úgyhogy maradjunk annyiban hogy csodás érzés ott lenni. Ez tulajdonképpen egy geológiai bemutatóhely és egy látványos bazaltkúp, aminek fel lehet menni a tetjére ahonnan lélegzetelállító kilátás tárul elénk a Káli-medencére és a Balatonra.



5. A másik különlege helyszín ezen a vidéken a Kőtenger Szentbékkállán, ahol hosszan gyönyörködhetünk a Pannon tenger üledékéből itt maradt sziklákban, némelyik hatalmas, némelyik különleges formájú és úgy általában az egész gyönyörű.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...