2013. szeptember 11., szerda

Az édes élet kellékei - Játssz!


Néha érdemes feldobni egy hétköznap estét vagy egy lusta hétvégi délutánt egy kis játékkal. Szerintem abszolút hozzátartozik az édes élethez! Azt hiszem minden felnőttben van még annyi gyerekség, hogy tudjon élvezni valamilyen játékot, csak mindenkinek meg kell találnia azt ami a leginkább kedvére való. Emlékezzünk csak vissza, hogy mi mindenben találtuk meg a játék varázslatát gyermekkorunkban! Ha a felnőttek a kezükből madarat formázva árnyképet mutattak nekünk a falon, vagy ha vízzel fröcsköltük egymást, a bábjátéktól meg egyenesen transzba estünk...:) Hát nem csodálatos érzés visszagondolni arra a felszabadult érzésre amit akkor éreztünk amikor igazán játszottunk? Nem a győzelemért, nem kényszerűségből, nem azért hogy pénzt nyerjünk vele, hanem egyszerűen csak azért mert boldoggá tett minket. Bármi ami örömet okoz nekünk és bele tudunk feledkezni az nekünk jó. Ez ennyire egyszerű. A boldogsághormonokról amik ilyenkor felszabadulnak, nem is beszélve, vagy arról ahogy megdolgoztatja az agyunkat, vagy fizikailag felfrissülünk tőle. Néha nem árt egy kicsit más szemszögből nézni a dolgokat, vagy olyasmit csinálni amit már rég csináltunk, vagy még soha. 


Személyes nagy kedvencem a backgammon, van is egy szép táblám, de nemsokára tervezek beszerezni egy utazó méretet is hogy tényleg mindenhová magammal vihessem és bármikor bárkivel megismertessem a játék alapjait :) Eleinte erősen tartottam tőle, a szabályok zavarosnak tűntek, az egész olyan idegen volt számomra. De érdemes volt nem elriadni és gyakorolni mert hatalmas rajongó lettem. Kimondottan izgalmas, mert nemcsak a gyors észjárás számít hanem a szerencse is. Na de ha valakit ez mégsem érdekel, akkor ott van a jó öreg sakk vagy ezerféle másik táblajáték. Egy ismerősöm egyszer elkezdte nekem felsorolni hány ilyen játék létezik és mióta, elképesztően sok! Szóval érdemes valamelyikkel megpróbálkozni, készíteni egy finom teát, vagy tölteni egy pohárka bort és kicsit belemélyedni valami ilyesmibe. Üdítő! Ha nagyobb társasággal vagyunk akkor meg ott vannak a különböző társasjátékok, én bírom hogy mondjuk családi rendezvényeken a nyolcévestől a nyolcvanévesig mindenki élvezi és belefeledkezik :)))


Kártyajátékok. Na ezekből annyi van mint égen a csillag! Volt időszak hogy a haverokkal lórumoztunk ( meg nem tudnám most mondani hirtelen hogyan is kell játszani ), de ott a nagy klasszikus römi, nem beszélve a pókerről. Férfimmel néhanap makaózunk, persze közben szanaszét nevetjük magunkat, főleg mikor lazán rossz lapot teszek és neki kell megmagyaráznia hogy hiába tűnik rátartibbnak az a lap mint a másik, a szabályok szerint mégsem tehetem rá :) Szóval, jó móka! Ó, majdnem kihagytam a solót, vagy unót....na az tényleg inkább társasággal jó és szerintem le kéne fényképezni játék közben azokat az arcokat akiknek mondjuk nyolc lapot kell felhúzniuk vagy akkor kell cserélniük amikor már fél centire vannak a győzelemtől :)


Na de aztán kint is lehet ám játszani....Például ha már folyóparton vagyunk, akkor elindítani egy kis papírhajót vagy csesztázni egyet ha találunk megfelelő kavicsokat. Addig kell gyakorolni míg legalább hármat nem pattan a kavics a vízen....Tudom hogy ez így gyermetegen hangzik, de próbáljátok csak ki és meglátjátok milyen jó :)


Ami még igazán, nagyon, nagyon jó az a sárkányeregetés! A felnőttekre gyakorolt hatását azon lehet lemérni amikor apuka kimegy a kisfiával sárkányt eregetni és "megmutatom hogy kell" dumával gyakorlatilag kisajátítja a sárkányt :))) Szél azért kell hozzá, ősszel van is esély.


Ha meg nincs kéznél se sárkány, se backgammon tábla akkor még mindig fújhatunk buborékot! Ha nincs buborékfújónk akkor drótból is hajlíthatunk vagy teászacskó lezáróból és sima szappanos vízbe mártva fújhatjuk is a színpompás buborékokat. Igen, ez is olyasminek tűnik amivel nem érdemes foglalkozni meg hülyeség meg minden, de akkora jó mulatság létrehozni ezeket a szivárványszínű kis légies, rövidéletű képződményeket és nézni ahogy lebegnek...tényleg :) Annak idején nagy drótból hajlítottunk ilyesmit és egy egész vödörnyi vízbe mártva ÓRIÁSI buborékokat fújtunk. Szerintem némelyik még ma is száll valahol.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...