2013. szeptember 9., hétfő

Fall Must Haves

Sok-sok őszi holmit gyűjtöttem össze nektek trendek köré csoportosítva, a leopárdmintástól a kobaltkékig, szegecsekkel, bőrrel, skótkockával.



Szegecsek, tüskék - most minden tele van velük, ott vannak a cipőkön, a legginseken, a pulóverek vállain, a karkötőkön, fülbevalókon, táskákon és még a kütyütartónkon is. Szinte el sem lehet kerülni hogy vegyünk valami szegecseset, még ha nagyon koncentrálunk, otthon akkor is azt fogjuk észrevenni, hogy találunk a vásárolt holmin néhányat..:)


Erősen tartják magukat a hangsúlyos ékszerek és a kezdeti letisztultság, egyszínű statement nyakláncok után volt egy kis nyári neon korszakunk, most pedig jön a harsány bohémkodás, színesség. Akkor a legjobb ha még bogár, tigris vagy oroszlán is mászik az ékszerünkön. Ha mégis visszafogottabb verzióban hívnánk fel magunkra a figyelmet akkor válogassunk az alig megdolgozott ásványos ékszerek közül, azok is elég menők. Karkötőben dívnak a charmok, persze színesen, cirkuszi kavalkádban. A rétegezett karkötők is mennek, főleg a gyöngy, szegecsessel vagy tüskéssel kombinálva és esetleg egy sor strasszal megfejelve.


Metálfény - bronzban, aranyban, ezüstben. Cipőben most már inkább a teljes verzió működik szépen, nemcsak az orrát mártjuk bele a csillogásba, hanem az egészet. Ha utáljuk ezt a trendet akkor invesztáljunk csak egy sima tükörszerűen fényes, kicsit szélesebb arany övbe és képzeljük el lehunyt szemmel egy sima fehér vagy fekete vagy piros ruhán...


Állatminta, főleg persze leopárd - minden mennyiségben. ( De lehet tigris vagy zsiráf is ) Minden fast fashion kollekcióban ott van idén ősszel ( Mango, Reserved, Zara,  H&M ). Eddig ugye akadt egy-két leopárdmintás kardigán vagy leggings, de most akár leopárdmintás kabátunk vagy ruhánk is lehet, úgyhogy aki odavan az ilyesmiért, most érdemes válogatnia.


Azt hiszem nincs is olyan ősz, amikor ne kerülne szóba a tweed. De tényleg annyira illik ehhez az évszakhoz és ugyanakkor annyira elegáns és időtálló. Klasszikus. Igazából a fák is onnan tudják hogy ősz van, hogy az emberek elkezdenek tweedbe öltözni. Alap. Feldobni idén mindenféle díszes kitűzőkkel javallott, láttam olyan gyönyörűséges tweed szoknyát is aminek az alján rávarrt színes ékszer betétek vannak, amit megoldhatunk úgy is hogy feltűzünk rá ezt-azt - miért is ne? De ha igazi tweed vagányságra vágyunk akkor vegyünk belőle bombert! Még nem annyira out, simán lehet ősszel is nyomulni ebben a fazonban. Vagy kombináljuk bőrrel, akár egy holmin, akár az öltözéken belül. Na úgy biztosan nem lesz unalmas.

Vegyes érzelmeim vannak ha így egyben látom ezt a sok skótkockát. De ha felvesszük a képen látható nadrágot egy szép ropogós fehér blúzzal és valami sima fekete cipővel vagy feltűzünk a szürke blézerünkre ilyen kis kockás kitűzőket vagy csatangolunk az esőben egy ilyen jópofa esernyő alatt - na így azért már emészthető a dolog. Ha meg merészebb, punkosabb dologra vágyunk akkor fekete bőrrel párosítsuk! Például az a peplum top szűk bőrnacival és valami penge bokacsizmával nem lehet rossz. A peplum még marad egy darabig, remélem, mert nekem bejön :)



Bőr, bőrhatású, műbőr!! Leginkább fekete, de a barna vagy bordó is csúcs. Nekem a legjobban a bőrbetétes holmik jönnek be, főleg nadrágban, pulcsiban. De nem hajítanék ki egy fekete bőr ceruzaszoknyát se, vagy egy motorosdzsekit. Aki teheti és minden jól áll neki, ne hagyja ki a bőr sortot vagy a képen látható bővebb szoknyát akár midiben akár miniben.


A Gatsby-hullám nem csillapodik olyan hamar, szóval még találkozhatunk ezekhez hasonló darabokkal és ez nem is baj mert nagyon szépek! Főleg ékszerekben, hajpántokban fedezhetjük fel, de fogunk találni hasonló stílusú ruhákat, szoknyákat is.

Kobaltkék lesz az idei ősz meghatározó színe. Bármelyik szekrény befogad még egy ilyen kék nadrágot vagy szoknyát, ugye? Vagy legalább egy kesztyűt, pulcsit.... Istenien mutat feketével, teveszínnel, bézzsel - bátrabbak smaragddal is kipróbálhatják, van benne lehetőség bőven. De a nadrág fehér blúzzal és aranyszínű vagy leopárdmintás övvel is telitalálat. A halványabb kék pulóver persze kilóg valamelyest a sorból, de annyira tetszett :)





5 megjegyzés:

  1. Az első képen látható drapp, szegecses csizmát vagy annak ikertestvérét láttam a Deichmannban, és nagyon tetszett, jól is állt, de végül másik kettő mellett döntöttem. Azért ha pénz áll a házhoz, és lesz még, lehet, hogy a drapp is hazajön velem...

    VálaszTörlés
  2. Penge szemed van! Azt a felső kettőt a Deichmannból tettem fel Polyvore-ra, mert nekem is tetszik a mostani szegecses kínálat :) Én eddig egy bordó magassarkú szegecses félcipőt szereztem be, a legkevésbé sem praktikus, de gyönyörű :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól hangzik a bordó szegecses. :-) Ma vagy holnap megmutatom a blogon az én két zsákmányoltamat, egyelőre nagyon elégedett vagyok, mert nem csak szépek, hanem kényelmesek is :-)

      Törlés
  3. nyaklánc az első képen és a barna szegecses csizma tetszik!!

    VálaszTörlés
  4. Na, kezdek egyre inkább meggyőződni arról hogy nekem az a barna szegecses csizma kell...ha még valaki megemlíti egy hozzászólásban az a sors keze lesz és nem tehetek ellene semmit! :))

    Katy - kíváncsian várom a zsákmányaidat! :)

    Judit - az a nyaklánc elég pöpec valóban, itt kapható: http://www.johngreedjewellery.com/en/uk/gold-and-black-spike-necklace-by-john-greed/invt/qa3267/ ( én mondjuk itt még nem vásároltam, szóval nincs velük tapasztalatom ) - de reménykedem, hogy elöntik a szegecsek/tüskék a boltokat és valahol csak kikerekedik belőlük egy ilyen nyaklánc itthon is :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...