2013. szeptember 20., péntek

Hétvégi tipp - Őszi dekoráció készítése





Őszi dekorhoz a legkönnyebb anyagot beszerezni mert ez az évszak rengeteg színt, textúrát kínál nekünk. Gyűjthetünk bogyós ágakat, gesztenyét, makkot, tobozokat, faágakat, fadarabkákat, lehullott leveleket, mindenféle termést. Ha mégis dekorkelléket vásárolunk akkor amit leginkább ajánlok:


  • Moha ( Ikea v. virágboltok ahol dekor is van )
  • Poutpurri termésekkel, fadarabokkal ( pl. Ikea, Kika )
  • Dísztökök ( piac )
  • Őszi jellegű művirágok vagy bogyós ágak ( virágboltok, Art Virág - szezondekor.hu, vagy ahonnan én vettem: http://www.depot-online.com - én Ausztriában vásároltam be ezekből az egyik üzletükben, mesés a választék, egyszerűen mesés )
A tálcát még a Baumaxban vettem évekkel ezelőtt, a mécsestartókat különböző helyekről szereztem össze    ( nem normális a mécsestartó vásárlási függőségem ), a kedvencem most ez a kis Ikeás üveg öblös mécsestartó amit ezüstszínű dekorgolyókkal töltöttem meg. A dekantálóba lila vízgyöngyöket tettem és abba állítottam a szép csipkebogyó ágakat.


A háttérben egy Butlersben korábban vásárolt üvegbúra alatt:



Művirág és mű bogyós ág a Depotból, szürke kis kőutánzat és csavaros faágak egy poutpurriból, csigaház, fadarab és egy kis darab moha.

Nem mondom, hogy nem tudnám még cifrázni...még jó lenne bele valami plusz szín. De pont ez a lényeg ebben, hogy variálhatjuk kedvünkre :) Azt javaslom túrjátok fel a szekrényt, nézzétek meg van-e valami idevaló, akár régi díszeket is szét lehet bontani, nézzetek be virágboltokba, lakberendezési üzletekbe, hobbyboltokba. Járjatok egyet az erdőkben, réteken és szedjétek össze ami tetszik ( lehullott terméseket, leveleket, száraz faágakat ). Ha van valamitek ami illene az őszi dekorációba, de nem jó színben akkor le is fújhatjátok arany vagy ezüst festékkel. 








1 megjegyzés:

  1. Ó, egek, bárcsak tudnám, hogy legalább a felét hová pakoltam el ezeknek a cuccoknak...:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...