2013. május 4., szombat

Itt az eperszezon!



Az eper igazi májusi finomság, de nemcsak megenni lehet, hanem remekül használható házi kozmetikai szerként is. Lássuk mi mindenre:

1. Fogfehérítés

Évekkel ezelőtt olvastam valahol hogy Catherine Zeta Jones eperrel fehéríti a fogait. Alaposabban utánanéztem és valóban használható módszer, éretlenebb epreket kell pépesíteni hozzá és 5-10 percet fennhagyni a fogakon de utána várni kell legalább fél órát mielőtt fogat mosunk. Az eperben lévő savtartalom oldja a fogzománc felső elszíneződött rétegét és ezáltal fehérít. Túl gyakran nem szabad alkalmazni, mert ha túlzásba visszük, károsíthatja a fogzománcot. Néhány alkalommal ki lehet próbálni házilag az ilyesmit, de természetesen aki hosszabb távú megoldást keres, az mindenképpen fogorvoshoz forduljon.



2. Hámlasztás

Pár szem epret pépesíts és így magában vidd fel az arcbőrödre, hagyd hatni néhány percig, majd öblítsd le. Remek exfoliáló hatása van a benne található gyümölcssavaknak köszönhetően.


3. Epres arcpakolás

Szintén pépesítve, száraz bőrre tejszínnel, zsírosabb bőrre joghurttal elkeverve alkalmazd. 10 percig kell fenn hagyni, majd leöblíteni. Simítja, feszesíti, táplálja a bőrt.



Képek forrása: Pinterest







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...