2013. május 30., csütörtök

Stílusikonok - Jane Birkin

"Keep smiling - it takes ten years off!"



Ő a tipikus modell sikk megtestesítője, azt hiszem a titka abban rejlik, hogy tudta, hogy jól néz ki és hogy akár egy zsákban is jól nézne ki. Hanyag, nemtörődöm eleganciával viselt bármit a flitteres estélyitől a farmer-fehér ing kombóig és mindegyik ugyanolyan jól állt neki. Főbb ismertetőjegyei a hosszú haj, melltartó nélküliség, ultrarövid miniszoknyák vagy sortok illetve a kissé fiús farmerek. Egyfajta bohém, erőlködésmentes hétköznapi glamúr jellemezte. Engem egy kicsit emlékeztet Kate Moss stílusára. Olyasmi amit mindenki szeretne a hétköznapokban összehozni de mégis keveseknek sikerül. A mai napig változatlanul hozza a kissé fiús, überlaza kinézetet hosszú évtizedek óta. 


Bizonyos kulcsdarabokkal és szabályokkal könnyedén lehet utánozni. Először is a fehér ing-farmer kombináció mindenkinek jól áll, csak meg kell találni a megfelelő fehér inget és farmert. Minden alkatra lehet ezekből az alapholmikból olyat keresni ami előnyösen viselhető, csak legyen türelmünk megtalálni a számunkra tökéletest.

Maradjunk a természetes színeknél, fehér, fekete, szürke, földszínek, homokszín. Könnyen variálhatóak egymással és mindenkin jól mutatnak. Ha fel akarjuk dobni akkor egy mutatós kiegészítővel megtehetjük, egy hangsúlyos fülbevaló, extra gyűrű vagy egy statement nyaklánc segítségével.





A Hermés divatház róla elnevezett ikonikus táskája:



Képek forrása: a jó öreg Pinterest





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...